Komt een vrouw bij de dokter….

Met behulp van een paar consulten bij dokter Google, mijn medische kennis, mijn gezond verstand, mijn klachten en afwijkende schildklierwaardes in het verleden, had ik mijn puzzel gelegd. En toen deze puzzel klaar was, had ik de diagnose gevonden: mijn schildklier werkt te traag oftewel hypothyreoïdie. Alles paste in dit kader. Ik had weliswaar een paar puzzelstukjes over maar ja, niets en niemand is perfect, ook mijn puzzel niet.
Een afspraak gemaakt bij de huisarts. Ik kende de goede man niet, hij is nieuw in de praktijk. In de wachtkamer herhaal je in je hoofd wat je wilt gaan zeggen en dan maar hopen dat hij zich kan vinden in mijn eigen gestelde diagnose en daar onderzoeken voor aan wilt vragen. Hij deed een aantal neurologische testjes, wist het ook niet, vertrouwde het niet echt en besloot om me door te sturen naar een neuroloog. Volgens mij moet ik daar niet zijn, ik dacht eerder aan de internist. Dus ik legde mijn puzzel voor en daarop besloot hij dat het ook geen kwaad kon om even bloed te laten prikken. Maar die neuroloog, daar bleef hij bij. Daar ga je maar heen, ongeachte de bloeduitslagen.
Bloed geprikt, afspraak bij de neuroloog gemaakt. Ondertussen breidden mijn gevoelsstoornissen zich langzaam maar zeker uit in mijn gehele linker been, mijn vingertopjes links, mijn linker hand en mijn linker arm. Was inmiddels toch niet meer zo zeker van mijn diagnose. Bloeduitslagen gaven geen uitsluitsel. Laten we het maar voorleggen aan de neuroloog. Misschien wist die de laatste puzzelstukjes een plaats te geven.
Kom je bij de neuroloog. Ik begin al heel voorzichtig dat ik denk dat ik hier niet thuis hoor, maar eigenlijk naar een internist moet. Maar goed, nu ik toch hier ben… Hij doet een aantal testjes, stelt vragen en komt uiteindelijk tot de conclusie dat dit een vaag en incompleet beeld is. Hij stelt voor om een uitgebreide MRI scan te laten maken om MS uit te sluiten. MS? Er is me de afgelopen dagen van alles door mijn hoofd gegaan maar MS? Nee, dat is toch echt de-ver-van-mijn-bed-show…..
Ik leg hem mijn eigen puzzel toch ook maar voor en vraag of hij nog een aantal bloedonderzoeken aan wilt vragen, die de huisarts niet aangevraagd heeft. Alhoewel hij toegeeft hier geen verstand van te hebben, vraagt hij deze aan, om mij tevreden te stellen. En dat was ik, ook dat balletje was aan het rollen. De afspraak voor de MRI wordt gemaakt. We kunnen weer naar huis….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s