Vóór de diagnose…

Je bent 40+ (klinkt nog altijd beter dan 44….), staat midden in het leven. Druk met je gezin, je huishouden, je werk. Aan alle kanten wordt er aan je getrokken, je rent jezelf soms compleet voorbij door er altijd te zijn voor anderen. Alle balletjes probeer je hoog te houden. Soms valt er een, raap je het op en ga je weer verder. Je praat hier niet over, je voelt je al snel aan aansteller dus je hobbelt gewoon door. Heel af en toe komt het ter sprake als ik deze gedachten uitspreek richting vriendinnen, en altijd weer die herkenning. Ik was echt niet de enige die dit gevoel had. Dus waarom zou ik me er druk over maken? Het zal vast weer een van die fases zijn, waaruit het leven blijkbaar bestaat.

Terugkijkend naar de afgelopen maanden, zelfs jaren, zijn er een hoop signalen geweest die aangaven dat mijn lijf mijn tempo niet aankon. Vlagen van onbegrepen gevoelens en lichamelijke klachten: soms depressieve gevoelens, soms verdrietige of apathische gevoelens, geen energie, schouderklachten die maar niet over leken te gaan maar bovenal soms extreme vermoeidheid en ik had het altijd koud. En alles telkens maar weer onbegrepen. Waarom zou ik me zo voelen? Ik heb immers alles wat ik hebben wil: ik heb een lieve man, twee gezonde lieve kinderen, een mooi huis, een leuke baan, ik heb alles wat een mens zich wensen kan.

Op zoek naar een verklaring voor mijn eigen gevoelens en klachten, kwam ik terecht bij een massagetherapeute die me een heel eind op de goede weg geholpen heeft. Kijk naar jezelf: wie ben je? Wat wil je met je leven? Wat is je doel? Zit er nog onverwerkt verdriet? Wat is er de afgelopen jaren in jouw leven gebeurd? Wat houdt je bezig? Waar wordt je gelukkig van? Zij daagde me uit door heel intensief in het binnenste van mezelf te kijken. En beetje bij beetje begon ik er lol in te krijgen, ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging, was ik eerlijk tegen mezelf. Yes, eindelijk! Nu gaat het me lukken…

Dan begint het nieuwe jaar 2017 met een week ziek thuis zijn. Dan onverklaarbare gevoelsstoornissen in de tenen van mijn linker voet en vervolgens mijn gehele linker voet. Wat is dit nu weer? Wat heb ik nu weer? Toch maar even langs de huisarts….

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s