De dag na de diagnose…

Vanochtend sta ik op met een woonkamer vol bloemen en een hoofd vol vragen. Ik heb voor het eerst sinds dagen weer goed geslapen. Zoals ik al weken doe als ik wakker wordt, doe ik nu ook een bodycheck: controleren of de gevoelsstoornissen zich niet uitbreiden naar de rechter helft van mijn lichaam. Vooral het gevoel in mijn linker hand is heel vervelend. Als ik dit rechts ook krijg, wordt ik behoorlijk beperkt in mijn doen en laten.

 

Gewoon een simpel voorbeeld: het typen van deze tekst gaat niet zonder slag of stoot. Met mijn linker vingers sla ik constant naast de toetsen of de verkeerde toetsen aan. Vreemde gewaarwording, zeker voor een ervaren secretaresse…

 

Het gewone dagelijkse leven gaat van start. Zoon en dochter gaan naar school. Echtgenoot gaat aan het werk. De huisarts belt. Hij heeft bericht gehad van de neuroloog en wil graag even informeren hoe het met me gaat. Ook wil hij weten hoe het met mijn gezin gaat. Ik bedank hem voor zijn adequate reageren. Je leest en hoort immers verhalen van mensen die jaren met vage klachten rondlopen en pas heel laat de diagnose MS krijgen. We spreken af dat ik binnenkort een afspraak maak om nog eens naar zijn spreekuur te komen, als ik wat meer duidelijkheid heb over alles.

 

Al schrijvende (lees: typende met gebrekkige vingers), merk ik dat het me heel erg goed doet om de gebeurtenissen, mijn gevoelens en gedachten van me af te schrijven. Ik heb altijd al de ambitie gehad om een boek te schrijven. Misschien kan ik nu een kleine aanzet maken, al is het maar om door deze wazige en moeilijke tijd heen te komen….

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s