Eigenlijk best goed

Hoe gaat het met je? Deze vraag krijg ik vaak gesteld. Steevast antwoord ik: eigenlijk best goed, zelfs beter dan verwacht! Ik heb meer goede dagen dan slechte dagen, want die zijn er uiteraard ook. Maar ik weet dat mensen over het algemeen liever horen dat het goed met je gaat. Dat praat wat gemakkelijker. Dus op een slechte dag, zul je me niet zo snel in het openbaar treffen. Alleen voor het hoognodige. Op zulke dagen trek ik me terug, ben ik liever op mezelf en hoop ik op een betere dag morgen (wat overigens ook meestal het geval is…).

De afgelopen weken was er weer tijd en ruimte om leuke dingen te gaan doen. Een lekker etentje in goed gezelschap. Toneelvoorstellingen waarin onze dochter een rol speelde. De Formule 1 is weer begonnen! Dan zit ik voor de buis, bij voorkeur bij de kwalificaties, bij de voorbeschouwing, de race zelf uiteraard en de nabeschouwing. Voordeel: een paar uurtjes heerlijk genieten en ik hoef er niet eens mijn huis voor uit!

Met werken gaat het ook goed. Ik vind het heerlijk om mijn collega’s weer vier dagen per week te zien. De maandag is mijn vrije dag, perfect gepland aangezien ik op maandag over het algemeen niet mijn beste dag heb. Waarschijnlijk toch te veel gedaan in het weekend? Ik sta op het laatste stapje van mijn opbouwschema. Zoals het er nu naar uit ziet, kan ik me over een week weer beter melden, na een krappe drie maanden ziektewet. Lijkt kort na zo’n diagnose, maar voor iemand die zich nooit ziek meldt, is dit een gigantisch lange periode.

In januari, vlak voor mijn diagnose, had ik een aangenaam gesprek bij een hospice hier in de buurt. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na dat gesprek werd ik “aangenomen” om vrijwilligerswerk te gaan doen. 21 februari zou ik gaan beginnen met de inwerkcursus. Helaas heeft de MS hier een stokje voor gestoken, en kon dit niet doorgaan. Wat had ik hier zin in, en wat viel het ontzettend tegen dat dit niet door kon gaan. Inmiddels is er iets anders op mijn pad gekomen…

Via MSweb, kwam ik in aanraking met MSkidsweb. Daar kwam ik een leuke vacature tegen voor vrijwilligerswerk: Teksten redigeren/schrijven. Plaatsen van nieuwe items. Mede zorgdragen voor een mooie website. Vereisten: Affiniteit met kinderen (check ✔️), ervaring met WordPress (weliswaar nog maar kort maar toch check ✔️), goede beheersing van Nederlandse taal (check✔️). Het eerste contact per mail is gelegd. Telefonisch contact volgt. Toeval? Geloof ik niet meer zo in. Dit heeft zo moeten zijn. Wordt vervolgd…

Dan als laatste, een stukje over mijn vierpotige vriendjes. Ik ben een grote hondenliefhebber. Vóór mijn diagnose kon ik uren met onze twee boefjes op pad gaan, lekker wandelen door de velden en in de bossen. Op het moment durf ik dit nog niet, omdat mijn darmen af en toe opspelen en ik moet spaarzaam omgaan met mijn energie. Via Facebook kwam ik een advertentie tegen voor een workshop Hondenmassage. Ontspannend, zowel voor de hond als voor het baasje. Daar had ik wel oren naar. Afgelopen woensdag samen met onze zwarte woef naar de workshop. Erg  leuk om te doen, heilzaam voor de hond, ontspannend voor mij. Lange wandelingen worden ingeruild voor een massagesessie, weer een probleem opgelost!

Hoe het nu met me gaat? Eigenlijk best goed, zelfs beter dan verwacht!

 

14 gedachten over “Eigenlijk best goed

 1. Dat klinkt alsof er achter die donkere wolk toch langzaam weer een randje schittering verschijnt! Leven na de zondvloed, het kan… Ik ken je nog niet zo lang, maar mens, wat ben jij een power-vrouw!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat met die darmen, pfff, dat herken ik. Lastig. Sinds ik glutenvrij eet (niet vrijwillig maar ‘dankzij’ coeliakie oftewel glutenintolerantie) gaat dat stukken beter. Ook ben ik veel minder moe. Nooit verkeerd om dit (relatie MS en coeliakie) aan te kaarten bij de neuroloog of huisarts, alhoewel ze het nog wel eens willen afwimpelen ….

  Geliked door 1 persoon

 3. Lieve meid,
  wat wordt ik toch altijd aangenaam verrast door al jouw positiviteit en je manieren om toch een oplossing te vinden voor iets wat je pad kruist.
  wat ben ik dankbaar dat jij in mijn leven bent, voorbeeld doet volgen, en dat ga ik zeker doen.
  slechte en goede dagen ze zullen elkaar afwisselen, net als regen en zonneschijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. Natascha, Recent heb ik ook een reactie op je site gezet. Ik heet Teun daar Tanja niet akkoord was omdat er al een Tanja was. ?? Je schrijft het erg mooi en prettig om te lezen. Vooral om te lezen dat je het positieve eruit haalt. Als je een keer zin in een kopje thee hebt kom gerust een keer aan. Maar lees ook dat je weer aan het werk bent dus je zult energie wel nodig hebben. Tanja

  >

  Geliked door 1 persoon

 5. Natas, ook hier straalt de positiviteit weer door alles heen. Jij geeft aan de minder fijne dingen van het leven een positieve draai. Ik denk dat lotgenoten hier veel kracht uit kunnen putten. Binnenkort samen maar eens die lunch plannen 😉 Dikke kus.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s